Bildet viser "blinQ"-logoen. Den har stilisert tekst hvor "Q" har en unik design. Til venstre for teksten er en grafikk av fire sammenlåsende former som danner et sirkulært mønster, farget i blått, lyseblått og oransje. Det overordnede designet gir et dynamisk og moderne inntrykk, med vekt på digital transformasjon.

Seks grunner til hvorfor du bør automatisere onboardingprosessen din:

Førsteinntrykk spiller en viktig rolle for nyansatte i virksomheten. For å gi nyansatte en god start, kan en god onboardingprosess være avgjørende. Automatisert onboarding gir en rekke fordeler, ikke bare for nyansatte, men også for organisasjonen sin helhet. Her er seks grunner til hvorfor du bør vurdere å automatisere onboardingprosessen din:

1. Spare tid og redusere manuelle oppgaver:

Alle vet hvor kjedelig det er å plotte inn samme informasjon gjentatte ganger i forskjellige systemer. Ved å automatisere onboardingprosessen kan du spare tid ved å automatisere manuelle og repetitive oppgaver, og ha integrasjoner mot andre interne systemer. Dette reduserer risikoen for feilkilder og manglende informasjon.

2. Klare retningslinjer over ansvarsområder

Det er fort gjort å glemme en oppgave eller to, eller uklarheter om hvem som har ansvar for hva. Automatisert onboarding gir deg som leder bedre kontroll over hva som skal gjøres, hvor i prosessen man er, og hvem som er ansvarlige. Dette skaper en trygghet ved at alle nyansatte får lik onboarding, uavhengig av leder og avdeling.

3. Strukturert velkomst og personlig tilpasning: 

Automatisering sørger for en strukturert velkomstprosess for hver enkelt nyansatt. Det betyr at ingen viktige trinn blir glemt. Til tross for automatisering, kan onboardingprosessen likevel tilpasses for å imøtekomme individuelle behov og preferanser til den nyansatte. Dette gir en følelse av personlig opplevelse, selv i et automatisert miljø. 

 4. Tydelige forventninger:

Ved å automatisere onboardingprosessen kan den nyansatte få klare forventninger til hva som skal skje og hva de kan forvente seg i løpet av de første dagene og ukene i jobben. 

5. Kontinuerlig oppfølging:

Automatisering tillater også for kontinuerlig oppfølging fra nærmeste leder eller mentor gjennom hele prosessen. Dette sikrer at nyansatte har den støtten de trenger for å bli produktive og godt integrert fra dag én. 

6. Utnytte lisenser du allerede betaler for: 

Mange tenker kanskje ikke helt over hvilke lisenser de betaler for i dag, og hva de inneholder. Dersom din organisasjon allerede benytter seg av Microsoft 365, sitter du allerede på lisenser som kan støtte en brukervennlig, automatisert onboardingprosess.

Ønsker du å høre mer, se en demo eller tenker at dette kan være noe for din organisasjon? Ta kontakt med oss.

Del på SOME:
Facebook
LinkedIn

blinQ søker tech-orakler!

Er du klar for å forme fremtiden?

Hos blinQ tror vi på teknologi som en kraft for endring. Vi søker visjonære tenkere som er klare til å utforske nye horisonter og skape banebrytende løsninger. Er du en av dem?

Les mer
Microsoft Viva

Microsoft Viva

Microsoft Viva er en integrert plattform for medarbeideropplevelse som ble lansert av Microsoft i februar

Les mer
Bildet viser "blinQ"-logoen. Den har stilisert tekst hvor "Q" har en unik design. Til venstre for teksten er en grafikk av fire sammenlåsende former som danner et sirkulært mønster, farget i blått, lyseblått og oransje. Det overordnede designet gir et dynamisk og moderne inntrykk, med vekt på digital transformasjon.