Programvaredefinert og robust

Virtuelle nettverk

Virtualiseringsteknologi har for lenge siden revolusjonert datarommet og har fundamentalt endret IT infrastruktur for alltid. Servervirtualisering, virtuelle lagringsvolum og virtuelle arbeidsflater har vært tilgjengelig i mange år. Nå har turen endelig kommet til nettverket.

blinQ har et strategisk samarbeid med VMware innenfor virtualiseringsteknologi.NSX

blinQ sine konsulenter har jobbet tett med NSX teknologi fra VMware helt fra betanivå og frem til i dag hvor NSX er fullmodent og i produksjon hos mange kunder. VMware NSX er en komplett plattform for virtualisering av nettverk og sikkerhet, hvor alle funksjoner utføres i programvare – Software-Defined Networking (SDN). NSX er i bunn og grunn en utvidelse av hypervisoren til å omfatte funksjonalitet som virtuell routing, lastbalansering, distribuert brannvegg i tillegg til virtuell switching.  Alt kan tilpasses i programvare og settes granulært per applikasjon og/eller per virtuelle server.

NSX gir stor fleksibilitet, valgfrihet, økt sikkerhet og betydelige besparelser i forhold til tradisjonell nettverks-infrastruktur. Dette gjøres uavhengig av tradisjonell infrastruktur og frigjør deg fra bindinger mot maskinvare. Med NSX kan du nå rulle ut avanserte nettverks- og sikkerhetstjenester i samme tempo du er vant med fra virtuelle servere.  Fra samme grensesnitt som resten av ditt VMware miljø. Virtuelle nettverks- og sikkerhetstjenester kan opprettes, lagres, kopieres, endres, slettes og gjenopprettes på samme måte som du er vant med fra virtuelle servere i VMware vSphere. De følger applikasjonen, hvis denne flyttes, flyttes tjenestene med. På tvers av servere og datasentre.

NSX inngår i VMware sin programvare-definerte SDDC plattform som nå dekker alle infrastruktur områder: servere, datalagring, nettverk og sikkerhet. Alt er 100% basert på programvare som kan kjøres på valgfri maskinvare.  vSphere for «compute», NSX for nettverk og sikkerhet, samt VSAN for datalagring.

Har du spørsmål om nettverk, hør med vår Sjefkonsulent Artem.

Trådløse nettverk

Trådløst nett er nå en selvfølge. Åpent for gjester, muligens autentisering med Facebook-konto og tilpasset innhold i applikasjoner etter hvor du befinner deg. Har du valgt den riktige løsning for ditt trådløse nettverk, kan implementering av smarte policies for håndtering av interne vs. eksterne devices være en enkel sak. Prioritering av trafikk, webfiltrering og god styring av radiostyrke for optimal dekning av dine lokaler kan løses både med skybasert og sentral trådløs-controller.

Men, noen forutsetninger bør være på plass for å sikre en bekymringsfri hverdag. Vi i blinQ vil sammen med våre partnere bistå både i planleggingsarbeidet, dekningsmåling og utarbeidelse av endelig løsningsskisse som er nøye gjennomtenkt for hele ditt WAN, hele veien inn til kjerneswitchene.

blinQ jobber med noen utvalgte partnere/produsenter innen trådløse nettverk. Hva vi anbefaler er avhengig av dine behov, krav og eksisterende infrastruktur.

mc_regular-use-positive

Meraki_Logo_2016.svg

 

 

 

 

 

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.