Reimaging som det er forklart her betyr prosessen med å fjerne alle programvare på en device og deretter re-installere den samme programvaren uten endringer. Til dette benytter man et fast image som man kopierer over på flere devicer.

Først av alt

Man må ikke ha volumlisens til eller dekke alle devicer man skal reimage med vedlikehold. Man kan altså uten en avtale for alle devicer på f.eks. Windows OS ha rett til å reimage en PC med et OEM OS. Men det er en del krav til produktet og prosessen.

How to buy reimaging rights

Man må ha en volumavtale (Microsoft Enterprise, Open Value Subuscription, Open License, MPSA) hvor man han minst én lisens (altså ikke nødvendigvis for alle devicer) på det aktuelle produktet. Skal man reimage med Windows Pro så kan man f.eks. kjøpe en stk Windows Pro 10 Upgrade til ca kr 2.000,- eks. mva. Da får man rettmessig tilgang til Microsoft Commercial Licensing media og installasjonsnøkkel (VLK), som begge kan hentes via VLSC.

Andre krav til reimagning

  • Samme utgave – Kommer pc-en med Windows Pro 10, så er det det som også små benyttes i reimagning
  • Samme komponenter – Office Pro Plus har andre komponenter enn Office Standard. Man kan ikke benytte Office Pro Plus-media og bare unnvære å legge inn komponentene som ikke inngår i Standard.
  • Samme språk
  • Samme versjon

Sjekk nøye hva du gjøre har, slik at ingen lisensrevisor kan ta dere på dette.

Konkretiseringer

Selv om lisensen man kjøper på Windows OS er en oppgradering fra pc-ens OEM, så kan man benytte media fra VLSC til å produsere et image for installering av et fullt OS. Har man ikke en avtale på produktet fra før, trenger man kun å kjøpe én lisens på f.eks. Open License for å ha rett til reimaging. Men alle devicer man reimager må ha lisens for produktet som beskrevet under «andre krav til reimaging»

Man kan både benytte media som kommer med pc-en, såkalt OEM media eller media som kommer med volumavtale. Men man kan ikke benytte media fra et fullpakke-produkt (shrinkwrapped)

Godt til å være sant

Er dette nesten for godt til å være sant? Sjekk Microsoft Licensing Brief selv.

 

Ta kontakt med en ekspert

Dette er ikke ment å være all informasjon på området, og kan dermed ikke benyttes som beslutningsgrunnlag for kjøp og lisensiering generelt. Ta kontakt med blinQ for en gjennomgang av dette og andre ting innenfor lisensiering. Ta kontakt med Henrik Kvisgaard, 4818 7039, henrik.kvisgaard@blinq.no