Microsoft Teams er en kommunikasjonsplattform som tar over for Skype for business. For bruk i skyen vil det kun være Teams som er tilgjengelig. Med Teams kombinerer man chat på arbeidsplassen, møter, møterom, notater og vedlegg. Med tjenester via blinQ gir Teams deg også summetonen, slik at du ringe telefon eller annen enhet som en «vanlig» telefon.

How to buy

Har virksomheten din Office 365 av en eller annen type, så er det gode sjanser for at Teams allerede er inkludert i hva dere betaler, og at det bare er for administrator og switche det på. Det ligger Teams i Office 365 Business- og Enterprise-utgavene. Og for Education. For Business-utgavene, så må man regne med å legge til noe «Plan 2»-abonnement for å få tilgang til noen av funksjonene. Tar man neste steg, kan man benytte Teams som sin telefoniløsning. Noe som er enklere enn tidligere i Skype for business-verden.

Priseksempler

Office 365 Business Premium, kr 101,40 (inkluderer Teams device-til device) + Skype for business Online Plan 2, kr 45,- + Phone Systems, kr 65,- = Sum kr 211,-

Office 365 E3, kr 187,50 (inkluderer «Teams plan 2» – rett til å initiere møter og sette opp møter med telefonnummer (men ikke selve Audio Conferencing) + Phone Systems kr 65,-, sum kr 253,-

Office 365 E5 w/o Audio Conferencing, kr 310,- (inkluderer Phone System, Power BI pro + masse sikkerhetssnacks), sum kr 310,-

Audio Conferencing, kr 40,- (gjelder alle alternativer over) – gir mulighet å ha et telefonnummer å ringe inn til på webmøtet.
(Priser per bruker per måned, eks. mva for en virksomhet i det private)

Mer enn chat

Det de fleste kjenner til er chat-funksjonaliteten som ligger i selve klienten, hvor man kan kommunisere en-og-en. Så det spennende er kanskje å legge til andre funksjoner:

«Ring inn til møte»-funksjonalitet (Audio Conferencing – tidl. PSTN Conferencing)

Ofte har man behov å ringe inn til møter ved bruk av et vanlig telefonnummer. Dette får man ved å legge til en rimelig Audio Conferencing for de brukerne som skal ha muligheten, til ca kr 40,- per bruker.

Les om hva blinQ gjør for å hjelpe deg med Voice i Teams

 

Dette er ikke ment å være en fullstendig gjennomgang av produktlisensieringen, men en beskrivelse av utvalgte momenter. Den kan således ikke benyttes som det hele grunnlaget for en beslutning om lisensiering, som krever en gjennomgang av planer, bruk, lisensbeholdning med mer. blinQ  hjelper deg gjerne med dette. Vi tar også forbehold om at produsent kan også endre reglene.