Sikring av data og tilgjengelighet kan bety «liv eller død» for en bedrift.

quorum vmware vsphere og vsan

 

Design

Å designe et nytt datasenter, en ny IT-infrastruktur eller «kun» implementering av en ny tjeneste krever mye og nøye planlegging fra flere partner. Det være seg integrasjon mot nettverk, oppsett i forhold til lisensiering, applikasjonsintegrasjon og mye mer.I denne prosessen er det viktig for en IT-sjef å ha en samarbeidspartner som har et overordnet perspektiv på designet, en profesjonell tilnærming til implementeringen, samt erfaring i prosessen fra A til Å.

blinQ sine konsulenter og merkantile rådgivere har lang erfaring med

 • Design
 • Arkitektur
 • Planlegging
 • Gjennomføring
 • Implementering

Under disse punktene er flere ting som er viktig å tenke på, blant annet

 • Lokasjon
 • Avstander
 • Lisensiering
 • Automatisering
 • Orkestrering

blinQ arbeider som en forlengende hånd i hele prosessen. Vi skal være best, sammen, i gjennomføringen av design og implementering av datasenter. På samme måte som en IT-sjef har behov for en samarbeidspartner han/hun kan stole på, benytter også blinQ sitt nettverk av samarbeidspartnere for å tilrettelegge og tilgjengeliggjøre de beste ressursene i markedet! Du trenger likevel kun å forholde deg til én aktør – blinQ.

Katastrofesikring

De aller fleste bedrifter har som minimum sikret dataen sin med backup til tape, men hvor går veien videre dersom katastrofen inntreffer?

Tidligere var det kun store bedrifter som så på muligheten for å katastrofesikre seg med redundante datarom, eller en sekundærlokasjon. Utviklingen i teknologi gjør at sikring av bedriftens data og tjenester også er oppnåelig innenfor de økonomiske rammene til en typisk SMB-bedrift. Videre har kravet fra brukerne, både interne og eksterne, blitt mye større når det gjelder tilgjengelighet. I dag er det veldig få bedrifter som har råd til å være utilgjengelig i flere dager.

blinQ sine ansatte har i en årrekke hatt fokus på RTO og RPO.

 • RTO – Recovery Time Objective
  • Hvor lenge tid tar det før bedriften er «opp» igjen etter en katastrofe
 • RPO – Recovery point objective
  • Hvor mye data har bedriften råd til å miste ved en katastrofe.

Katastrofesikring dreier seg like mye om hvordan bedriften skal agere etter en katastrofe inntreffer, som om å sikre dataen. Som nevnt har de fleste bedrifter sikret seg på en eller annen måte, men hvor mange tester faktisk om «recovery» fungere?

Katastrofesikring og DR-prosjekter (Disaster Recovery) er kjernekompetanse for blinQ og vi har lang erfaring med katastrofesikring av datasenter. Vi tør å stille de kritiske og vanskelige spørsmålene som mange kvier seg for å adressere. La blinQ bistå deg i hele prosessen fra planlegging til produksjonssetting. Hør gjerne med vår Tekniske Prinsipal Marko om hva han mener om nettopp dine behov.

Server og lagring

Unngå å starte viktige valg med hvilken boks som er på tilbud.

Når et IT-miljø fungere optimalt er også de optimale ressurser tilgjengelig, og disse ressursene er skreddersydd for spesifikke oppgaver. Prosessering, minne og lagring er fundamentet for bedriftens forretningkritiske applikasjoner. Det er mange spørsmål en IT-avdeling må ta i betraktning når det skal investeres i nye komponenter. Er antall prosessorer, kjerner eller klokkehastighet optimalisert i forhold til oppgavene de skal løse?

Effektiv drift handler også om å optimalisere ressurser basert på kost/nytte. Eksempelvis hvordan påvirker konfigurasjonen av serveren lisensieringen av en spesifikk programvare?

Lagring og sikring av data er essensielt for enhver bedrift. Her stilles det ikke bare spørsmål vedrørende kapasitet, men også tilgjengelighet av data og aksesstid målt i IOPS og responstid.

Til syvende og sist er det likevel bare én ting som bestemmer valget av server og lagring – applikasjonene. blinQ sine merkantile rådgivere og konsulenter er spesialister på design, arkitektur og valg av konfigurasjon – Trekk oss inn for en prat. Hør gjerne også med vår Sjefkonsulent Bjørnar

Server administrasjon

blinQ samarbeider tett med ledende produsenter på teknologi som gjør det mulig å levere IT som en tjeneste basert på selvbetjening og automasjon. Å kunne bygge en infrastruktur hvor kunden fritt kan kombinere det beste fra eget datasenter kombinert med skytjenester (lokalt eller internasjonalt) i et hybrid miljø uten begrensinger.

De tradisjonelle infrastruktur-siloene brytes ned og erstattes av en automatisert og fleksibel programvaredefinert infrastruktur. Programvaredefinert serverkraft, datalagring, nettverk og sikkerhet. Applikasjonseiere og utviklere får de ressursene de til enhver tid trenger, raskt, sikkert og med høy kvalitet. Våre konsulenter har den erfaringen og kompetansen kundene trenger for å kunne ta steget inn i fremtiden – til en forenklet og automatisert infrastruktur – levert med høy tjenestekvalitet – uten at det koster mer.

VMware Software-Defined Datacenter (SDDC) er ikke lenger en fjern visjon og ønskedrøm. Det er en realitet og installert hos mange norske kunder innenfor både offentlig og privat sektor. Teknologier som bla. VMware NSX, Virtual SAN og vRealize Operations & Automation er byggeklosser i disse løsningene.


SDDC Architects

Hewlett-Packard OneView integreres sømløst med VMware vCenter for overlegen administrasjon, oppsett og overvåkning av komponenter som HPE ProLiant servers, HPE BladeSystem, HPE Networking, and HPE Storage inn i VMware vCenter konsollet. Denne integrasjonen gjør det endelig mulig å oppnå en virkelig fullendt programvaredefinert infrastruktur ved automasjon og orkestrering. HPE OneView var det første administrasjons- og overvåkningsverktøyet som kunne integreres til det fulle med VMware vCenter for automatisering av tjenesteprovisjonering, varsling og overvåkning, oppdateringer og skalering av ressurser uten å forlate vCenter konsollet.HP OneView

blinQ sine konsulenter har spisskompetanse innenfor integrasjon mellom Hewlett-Packard og VMware, det beste fra begge verdener.

Kontakt

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.