Multi-Factor Authentication (MFA), eller “flernivå-autentisering” er metoder for å sikre at den som logger inn er den personen han gir seg ut for å være. Dette legger et ekstra og stadig mer nødvendig sikkerhetsnivå på løsninger for autentisering og transaksjoner. Bank ID på Mobil er en slik løsning hvor man i tillegg til sitt eget passord får opp en kortvarig verifisering ala "FEMI GANGE" eller fingeravtrykk-avlesing for å kunne logge inn i banken.

How to buy

Azure Multi-Factor Authentication kan kjøpes standalon (til kr 11,40 per bruker per måned), men er en del av Azure AD Premium, som er en del av Enterprise mobility + Security, som er en del av Microsoft 365.

Vanlig Multi-Factor Authentication:

• Passord, som du kjenner til/husker
• Troverdig enhet, f.eks. din smartelefon
• Deg selv, f.eks fingeravtrykket ditt

En slik løsning vil være sikrere enn der brukeren kun skal kunne huske et passord som det viser seg kan knekkes. Mens ved å legge til et nivå til, f.eks. din egen telefon, så vil det å knekke et passord ikke føre langt på vei inn i lommeboka di for kjeltringer. Men løsningen må alltid fungere, ellers vil brukeren gå tilbake til gammel, mindre sikker løsning eller slutte å bruke tjenesten (eller det blir mye mas på support). Samtidig må den være rimelig og mulighet til å skalere opp i høyt volum.

This is where Microsoft Azure Multi-Factor Authentication comes in

Ved Azure Multi-Factor Authentication kan man relativt enkelt sette opp en løsning som en enkel for bruker mer svært robust sikkerhet. Når bruker logger inn, utenfor sin sikre brannmur kan man f.eks. ta i bruk følgende som et ekstra sikkerhetsnivå: SMS, mobil-app-melding eller -verifiseringskode eller tredjeparts token.

Har dere Microsoft 365, Enterprise mobility + Security eller Azure AD premium i dag, så har dere også Multi-Factor Authentication via Azure. Teknologien er altså allerede betalt i mange tilfeller.Hør med ekspertene

Henrik Kvisgaard | Merkantil Rådgiver og lisensekspert | 481 87 039 | henrik.kvisgaard@blinQ.no

Dette er ikke ment å være en fullstendig gjennomgang av produktlisensieringen eller løsningen, men en beskrivelse av utvalgte momenter. Den kan således ikke benyttes som det hele grunnlaget for en beslutning om bruk eller lisensiering, som krever en gjennomgang av planer, bruk, lisensbeholdning med mer. blinQ hjelper deg gjerne med dette. Vi tar også forbehold om at produsent kan også endre reglene.