blinQ lanserer telefoni som tjeneste i skyen med Micrososft Teams

Nå kan du enkelt flytte summetonen din fra Skype for Business eller andre telefonløsninger til Microsoft Teams. Det innebærer at behovet som Skype for Business dekker i dag, fullt ut kan erstattes med Teams som også gir en rekke andre produktivitetsfordeler.

Med Microsoft Teams i Office 365 har telefoni blitt en naturlig del av Microsoft Office. Produktivitet handler også om å kunne kommunisere effektivt og naturlig i alle kanaler, uavhengig av arbeidsverktøy og plattform. Muligheten for å ringe og svare på telefonanrop med et museklikk, er helt naturlig når man jobber aktivt på en PC eller Mac.

Frem til nå har kundene måtte installere en on-premises løsning eller en hybrid topologi hvor en rekke lokale servere ble tett integrert med Skype Online i Office365 og teleoperatøren. Med Microsoft Teams har dette blitt mye enklere.

Nå er blinQ blant de første Microsoft partnerne som kan tilby en multitrunk løsning gjennom Microsoft Teams, noe som vil gi kundene større fleksibilitet og mulighet til å beholde eksisterende teleoperatør for innkommende og utgående samtaler. En Bring-Your-Own-Carrier løsning som leveres fra blinQ. blinQ leverer grensesnittet mellom teleoperatørene og Microsoft Teams. Tjenesten er etablert i Microsoft Azure. Kundene trenger derfor ingen lokale servere for å få telefoni i Microsoft Teams. For de som har et spesielt ønske om hybrid infrastruktur er dette også mulig.

blinQ AS har investert mye tid og kompetanse for å perfeksjonere denne type leveranser. Med vår leveransemodell trenger kunden bare fylle ut informasjon om ønsket teleoperatør samt hvilke telefonnummer hver ansatt skal ha. Resten av jobben tar blinQ seg av. Hvis kunden har en løpende telefoni/trafikk-avtale med sin teleoperatør videreføres denne uten behov for endringer, eneste forskjellen er at samtalene rutes på en sikker måte over Internett til Microsoft Teams klienten.

Dag Nyrud, Business Group Lead for Microsoft 365 & Security i Microsoft Norge, bekrefter:

Microsoft Teams er allerede blitt en av våre viktigste verktøy for å støtte moderne bedrifters kommunikasjonsbehov, og nå med introduksjon av telefoni, vil verdien av Microsoft Teams for våre kunder ytterligere forsterkes. Telefoni-integrasjonen ble gjort tilgjengelig i slutten av juli, og det er med stor glede jeg ser norske partnere som blinQ tar frem kundeløsninger basert på denne teknologien.

«Det revolusjonerende er at kundene kan beholde eksisterende teleoperatør i stedet for å bli anbefalt en operatør, slik det ofte er tilfelle hos våre konkurrenter, Det å kunne samhandle med tale i Teams gjør at samhandlingsløsningen blir mer komplett og brukerne får utnyttet løsningen bedre. Med løsningen fra blinQ får kundene en bedre og mer fleksibel løsning som er tilrettelagt for fremtiden. Vi bruker mye tid på innovasjon, trening og i lab for å sikre at vi er relevante for våre mange kunder, men det er alltid ekstra moro når vi kan lansere nye tjenester som vi vet treffer så mange.»

 

Vil du vite mer; kontakt Pål Gran